Termíny

12.07.2025 / 14:00 - 17:00

Informace

Chuťový průzkum okolí studia ALTA. Slovo terroir má latinský základ terra (země) a užívá se pro označení souboru vlivů na rostliny a jejich vlastnosti (například u vína, ale i šířeji pro divoké rostliny). Vydáme se podél Rokytky a do blízkých Thomayerových sadů, abychom společně nasbírali lokální rostliny a prozkoumali charakter místa. V zázemí bývalého pivovaru, kde nyní studio Alta sídlí, navážeme na tradici založením fermentů a přípravou dalších chuťových zážitků odrážejících jedinečnou chuť místa.

~

Lenka Kubelová se věnuje kvašení, kuchyňským barvám a biokulturní naději. Provádí komunitními workshopy a projekty věnovanými chuti místa. Jako redaktorka připravila k českému vydání knihy fermentačních legend Sandora Katze a Pascala Baudara.

www.lenkakubelova.cz


workshop / 2,5 – 3 h


~

18. 7. následuje ochutnávání terroiru!
Ochutnávkový a příběhový zážitek, při němž se zkusíme skrze chuť přiblížit charakteru libeňského terroiru. Některé chuti možná budou důvěrně známé, jiné překvapivé. A co vytvoří dohromady? Co nám o sobě místo řekne svou chutí?